AFP
NOS NieuwsAangepast

Politieman steekt collega's dood in Parijs

In het hoofdbureau van de politie in Parijs heeft een medewerker van de politie vier collega's doodgestoken en een verwond. Hij is daarna zelf doodgeschoten.

De dader werkte al sinds 2003 bij de politie als ict-medewerker. Aan het begin van de middag stak hij met een keramisch mes op zijn eigen afdeling in op collega's. Daarna liep hij naar een andere afdeling om daar mensen aan te vallen.

Uiteindelijk werd hij op de binnenplaats van het bureau doodgeschoten door een agent. De omgekomen slachtoffers zijn drie mannen en een vrouw.

Aanval met mes op politiebureau in Parijs

De dader was volgens de Franse nieuwszender BFM TV een man van 45 die zich vorig jaar had bekeerd tot de islam. Onduidelijk is nog wat zijn motief was. Een uit de hand gelopen arbeidsconflict wordt niet uitgesloten. Volgens minister Castaner van Binnenlandse Zaken had de man nooit eerder problemen veroorzaakt.

De politie is de woning van de man in het dorp Gonesse, net buiten Parijs, binnengevallen voor een huiszoeking. De vrouw van de dader is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verschrikkelijke aanval

Het hoofdbureau van de politie ligt in het centrum van Parijs, in de buurt van de Notre-Dame. Uit voorzorg werd de omgeving van het bureau afgezet. President Macron, premier Philippe en minister Castaner zijn naar het bureau gegaan om zich te laten bijpraten. President Macron sprak na afloop van een tragedie.

Burgemeester Hidalgo van Parijs spreekt op Twitter van een verschrikkelijke aanval en zegt dat Parijs rouwt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl