NOS Nieuws

Wekdienst 3/10: rapport vreugdevuur Scheveningen en AZ - Manchester United

Goedemorgen. Opnieuw een spannende dag voor de gemeente Den Haag: vandaag komt de Onderzoeksraad voor Veiligheid met een rapport over het uit de hand gelopen vreugdevuur in Scheveningen. En in de Europa League komen AZ, Feyenoord en PSV in actie.

Eerst het weer: we krijgen vandaag opnieuw te maken met buien. De wind neemt weer wat toe en soms breekt de zon even door. Het wordt zo'n 15 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid komt met een rapport over het uit de hand gelopen Scheveningse vreugdevuur in de nieuwjaarsnacht. De vonkenregen veroorzaakte veel schade aan huizen en auto's.
Heftige beelden van de vonkenregen bij het vreugdevuur
  • Drie Nederlandse clubs komen in actie in de Europa League: AZ neemt het op tegen Manchester United, Feyenoord speelt tegen FC Porto en PSV gaat naar Rosenborg.
  • De Fernsehturm, de tv-toren in Berlijn bestaat 50 jaar. De trots van de toenmalige DDR-regering is nu een van de iconen van het verenigde Duitsland.

Wat heb je gemist?

Dat er de afgelopen jaren geen stabiel kabinetsbeleid is geweest voor de politie heeft ertoe geleid dat de drugscriminaliteit in ons land zo groot kon worden. Dat zegt korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie in de Volkskrant.

"Dat op- en af-beleid van opeenvolgende kabinetten maakt dat wij geen goeie positie kunnen opbouwen in de wijk. Dat je geen stabiele, langdurige inlichtingenposities kunt opbouwen, omdat er steeds iets anders van je wordt gevraagd."

Korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Duitsland hebben twee zebra's voor flink wat onrust gezorgd. De twee dieren renden over de snelweg, waardoor een ongeluk gebeurde en er een kilometerslange file ontstond. De dieren ontsnapten uit een circus in het Duitse Rostock. Het is onduidelijk hoe ze dat is gelukt. Een van de twee kwam midden op de A20 terecht:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl