NOS SportAangepast

Imposante Asher-Smith volgt Schippers op als wereldkampioene 200 meter

Asher-Smith indrukwekkend naar wereldtitel op 200 meter

Dina Asher-Smith is de opvolgster van Dafne Schippers als wereldkampioene op de 200 meter. De Britse was in Doha in de finale een klasse apart. Asher-Smith, favoriete voor de titel, liet iedereen ver achter zich en won in 21,88 seconden.

Het zilver was voor de Amerikaanse Brittany Brown in 22,22. De Zwitserse Mujinga Kambundji veroverde verrassend brons in 22,51. Schippers liet de 200 meter geblesseerd schieten. Ze liep een liesblessure op in de halve finales van de 100 meter.

Amerikaan Holloway imponeert in finale 110 meter horden

De jonge Amerikaan Grant Holloway maakte zijn favorietenrol op de 110 meter horden waar. De 21-jarige specialist, die een miljoencontract in het American Football liet lopen om zich op de atletiek te storten, won op imposante wijze de wereldtitel in 13,10 seconden.

Weinig fouten

De 110 meter horden is een technische sprint, waarbij het gaat zo weinig mogelijk fouten te maken. Dat deed Holloway na een goede start ook niet, in tegenstelling tot olympisch kampioen en titelverdediger Omar McLeod. De Jamaicaan probeerde uit alle macht zijn achterstand op Holloway goed te maken, maar kwam na de laatste horde ten val.

Het zilver ging naar voormalig wereldkampioen Sergei Sjoebenkov (13,15), die in Doha onder neutrale vlag moet uitkomen wegens de uitsluiting van de Russische atletiekbond. Brons was voor de Fransman Pascal Martinot-Lagarde (13,18).

Kogelslingeraar Pawel Fajdek

Pawel Fajdek werd voor de vierde keer op rij wereldkampioen bij het kogelslingeren. De 30-jarige Pool was met 80,50 meter een klasse apart.

Sinds zijn elfde plaats bij zijn WK- debuut in 2011 heerst Fajdek bij de wereldkampioenschappen. Minder ging het op het EK-podium (in 2014 zilver achter Krisztián Pars en in 2018 zilver achter Wojciech Nowicki) en bij de Spelen van Rio strandde hij in de kwalificatie.

In Doha verwees hij de nummer vier van 2017, Quentin Bigot (78,19 m) naar het zilver. De pas 22-jarige Bence Halász, die bij de vorige WK nog elfde werd, won met 78,18 meter brons en Nowicki (brons in 2015 en 2017) eindigde als vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl