Tahith Chong traint in Den Haag
NOS Voetbal

Man United verrast door keuze AZ voor 'slechtste kunstgras in jaren'

Ole Gunnar Solskjaer begrijpt niets van de keuze van AZ om het duel met Manchester United in Den Haag te spelen. De manager van de Engelse topclub vervloekt het kunstgras in het Cars Jeans Stadion.

"Ik ben erg verrast dat ze op deze ondergrond spelen. Het is een van de slechtste kunstgrasvelden die ik de laatste jaren heb gezien", foeterde de Noor over de ondergrond in aanloop naar het treffen in de Europa League.

AZ moet uitwijken naar Den Haag, omdat het eigen stadion nog steeds onbespeelbaar is.

Solskjaer wil er verder echter geen groot punt van maken. "Het is wat het is. Maar je moet als ploeg een heel ander soort voetbal spelen."

"Laten we hopen dat we na afloop geen excuses hoeven te zoeken en hier met drie punten staan", stond Juan Mata hem bij. De Spaanse routinier (31) verlengde onlangs zijn contract tot medio 2021, maar beseft dat de wederopbouw van de topclub nog wat tijd kost.

'Iets belangrijks winnen'

"Ik ben aanbeland in het laatste deel van mijn carrière. Het enige wat ik in mijn hoofd heb, is nog een belangrijke prijs pakken met deze club. Onze rivalen spelen op dit moment goed. Maar het is het wachten waard als we iets winnen."

Voor een topclub scoort Manchester United echter veel te weinig, met slechts zeven goals in de laatste acht officiële duels. "We werken er hard aan. Je ziet op de training de kwaliteiten wel. Maar doelpunten maken is het moeilijkste wat er is", aldus Solskjaer.

Paul Pogba ontbreekt tegen AZ door een enkelblessure

Sterspeler Paul Pogba ontbreekt vanwege een enkelblessure bij United, dat ook geen beroep kan doen op Anthony Martial, Phil Jones, Luke Shaw en Aaron Wan-Bissaka. De Nederlander Tahith Chong zit wel bij de selectie.

Voor topclubs heeft de Europa League in dit stadium van het toernooi vaak geen prioriteit. Solskjaer wil drie dagen na de topper tegen Arsenal (1-1) echter gewoon een sterke ploeg het veld in sturen. De goede prestaties van de Alkmaarders zijn hem niet ontgaan.

"AZ heeft een leuk team, met een paar grote talenten. En ook bij ons zullen morgen een of twee jongelingen weer de kans krijgen zich te bewijzen."

Manchester United-manager Solskjaer vervloekt het Haagse kunstgras

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl