AZ-trainer Arne Slot en aanvoerder Teun Koopmeiners tijdens de persconferentie

AZ-aanvoerder Koopmeiners: 'United mooi meetpunt voor ons'

AZ draait in de eredivisie als een tierelier, met de zeldzame uitzege op Feyenoord in een kolkende Kuip als fraai hoogtepunt. Het zelfvertrouwen is dan ook groot. Maar om de ploeg nu ook meteen tot favoriet te bestempelen voor het Europa League-duel van morgen met het stroef draaiende Manchester United van morgen, gaat de Alkmaarders toch iets te snel.

"Dat lijkt mij niet heel reëel om te stellen", vindt AZ-coach Arne Slot, die zijn ploeg twee weken geleden 2-2 zag spelen bij Partizan Belgrado. "Manchester is wellicht in een mindere vorm en wij zijn inderdaad goed begonnen. Maar grote clubs staan er om bekend dat ze heel hard kunnen terugslaan op het moment dat het even wat minder gaat. Vergeet niet dat ze twee jaar geleden de Europa League nog wonnen..."

Veel jeugdspelers

Van angst zal echter geen sprake zijn. "We beseffen dat we zelf ook goed zijn. We zullen morgen zien hoe de verhoudingen echt liggen. Dat is moeilijk in te schatten, maar we weten wel dat we in vorm zijn en met heel veel zelfvertrouwen deze wedstrijd in gaan. Er wordt ook gezegd dat ze met veel jeugdspelers komen, maar ik heb de selectie bekeken en daar staan ook heel veel grote namen bij."

AZ-trainer Slot: 'Uitdaging of we ook tegen United ons spel kunnen spelen'

Dat Manchester United slechts tiende staat in Engeland en tot dusver maar moeilijk tot scoren komt, zegt Slot ook niet zo veel. "Of je in de Premier League speelt of in de eredivisie, maakt nogal een verschil volgens mij. United heeft gewoon heel veel heel goede spelers."

"Maar wij vinden dat wij die ook hebben. En het mooie aan deze jongens is dat ze elke keer weer als ze voor een uitdaging staan - of dat nou in Antwerpen is of laatst in De Kuip - ze uitstralen dat ze geen angst kennen en het spel willen spelen dat we graag spelen. Daar ligt de grootste uitdaging voor morgen: lukt dat tegen United ook?"

Club van wereldformaat

Zo kijkt ook aanvoerde Teun Koopmeiners ertegenaan. "Het wordt voor ons een heel mooi meetpunt: kunnen we ook tegen een absolute topclub ons eigen spel laten zien? Ze zitten misschien niet in hun allerbeste vorm, maar volgens mij is het voor iedereen duidelijk dat het nog steeds een club van wereldformaat is en er onwijs veel kwaliteit rondloopt. Maar we gaan natuurlijk voor een mooie stunt."

Manchester United-speler Jesse Lingard baalt na een gemiste kans

AZ speelt sinds het dak van het eigen stadion is ingestort z'n thuisduels bij ADO Den Haag. Op kunstgras dus, een fenomeen dat men in de Engelse competitie niet kent. Koopmeiners ziet dat niet meteen als een enorm voordeel voor de 'thuisclub'. "Ik denk dat goede voetballers op beide ondergronden kunnen spelen. Wij zijn het meer gewend misschien, maar zij hebben zo veel kwaliteit dat dat niets zal uitmaken."

Stand groep L

gesp-ptn doelcijfers
1. Manchester United 1-3 1-0
2. AZ 1-1 2-2
3. Partizan Belgrado 1-1 2-2
4. FC Astana 1-0 0-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl