NOS Sport

Murray heeft met kwartfinales smaak weer te pakken na heupoperatie

Teruggekeerde Murray stoot door naar kwartfinales in Peking

Andy Murray heeft voor het eerst in een jaar en pas voor de derde keer in ruim twee jaar de kwartfinales van een ATP-toernooi bereikt. De van een heupoperatie herstelde Schot versloeg in Peking de Brit Cameron Norrie met 7-6 (6), 6-7 (4), 6-1.

De 32-jarige Murray kampte de afgelopen jaren met een zware heupblessure, maakte daarna een rentree in het dubbel, maar lijkt ook in het enkelspel weer helemaal op de weg terug.

Dinsdag won hij knap van de Italiaan Matteo Berrettini (halvefinalist op de US Open) en ook tegen Norrie toonde hij zijn klasse. De drievoudig grandslamkampioen treft bij de laatste acht Dominic Thiem of Zhang Zhizhen.

Ook Djokovic op de weg terug

Novak Djokovic haalde op het ATP-toernooi van Tokio de laatste acht. De Serviër was met 6-3, 7-5 te sterk voor de Japanner Go Soeda.

Novak Djokovic

Djokovic speelt in Japan zijn eerste toernooi sinds de US Open, waar hij in de vierde ronde de strijd staakte met een schouderblessure.

Na een eenvoudige overwinning op Alexei Popyrin leek hij ook tegen Soeda niet in de problemen te komen.

Soeda kwam in set twee terug van 3-5 tot 5-5 en werkte daarbij ook nog drie matchpoints weg, maar later sloeg Djokovic op zijn vierde kans alsnog toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl