NOS Voetbal

Ten Hag over magisch Mestalla: 'Daar gaan we van genieten'

Ten Hag prijst Valencia-fans: 'Emotie kunnen ze goed overbrengen op het team'

Ajax wacht woensdag een heet avondje in het authentieke Mestalla, waar tienduizenden Spaanse fans zoals altijd gepassioneerd hun Valencia-helden zullen aanmoedigen.

Erik ten Hag beaamt dat op de afsluitende persconferentie voor het Champions League-duel. "De emotie, die kunnen de fans hier altijd goed overbrengen op het team."

"En Valencia voetbalt met een hoge intensiteit. Daar moeten we ons op instellen", waarschuwt de Ajax-trainer.

Toch is het zelfvertrouwen bij de Amsterdammers, die de eerste wedstrijd met 3-0 wonnen van Lille, groot. "We gaan van eigen kracht uit. Natuurlijk houden we rekening met Valencia, maar wij willen altijd winnen. Een gelijkspel is nooit ons uitgangspunt", aldus Ten Hag.

Heuglijk nieuws was er nu al te melden, want Daley Blind is vader geworden. "Ik ben blij voor de familie Blind, met de geboorte van hun zoon. Dat is fantastisch nieuws. En goed getimed. Daley vliegt vanavond deze kant op en is er woensdagavond bij."

Later kwam de magie van de voetbaltempel in de sinaasappelstad weer ter sprake. Het stadion met zijn steile tribunes, waar uit duizenden kelen een orkaan van geluid is te horen.

Ten Hag kent zijn klassiekers en kijkt uit naar de kennismaking. "Mestalla kent een geweldige geschiedenis. We gaan ervan genieten."

Tagliafico over treffen met Valencia: 'Het zal hard tegen hard gaan'

Nicolás Tagliafico beseft dat Valencia, dat eerder met 1-0 zegevierde bij Chelsea, geen gemakkelijke opgave zal worden.

"Valencia is een lastige tegenstander. Het zal een geweldig duel worden. Het zal hard tegen hard gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl