NOS Voetbal

Cillessen verheugt zich op Ajax: 'Ze zijn levensgevaarlijk'

Cillessen: 'Wij hebben een goed gevoel op dit moment'

"Het gaat goed. Ik heb het hier naar mijn zin. Sportief gaat het na de overwinning van afgelopen weekend (0-1 bij Athletic Club, red.) ook een stuk beter. Wij hebben een goed gevoel op dit moment. Ik ben happy."

Jasper Cillessen streek deze zomer neer in Valencia, na drie jaar voornamelijk de bank warm te hebben gehouden in Barcelona.

Met zijn nieuwe werkgever treft de doelman woensdagavond Ajax in de Champions League. Een bijzonder weerzien voor Cillessen, die vijf seizoenen uitkwam voor de Amsterdammers.

"Het wordt een moeilijke wedstrijd. Ajax wil altijd aanvallen en is levensgevaarlijk. Mijn hoogtepunt daar? De behaalde landstitel in Almelo in 2014. Die voelde echt als mijn titel."

Trainerswisseling

Bij Valencia maakte Cillessen vroeg in het seizoen al een trainerswisseling mee. De populaire Marcelino, die met de club de Spaanse beker won, moest na onenigheid met eigenaar Peter Lim het veld ruimen. Albert Celades staat nu aan het roer in de sinaasappelstad.

Of Cillessen iets van de interne onrust meekrijgt? "Nee, momenteel niet. Bij Ajax heb ik ook weleens zoiets meegemaakt met Johan Cruijff en Louis van Gaal. Frank de Boer zei toen: het enige dat wij kunnen doen is focussen op wat er op het veld moet gebeuren."

Valencia-trainer Celades: 'Ajax is een geweldige ploeg'

Trainer Celades is bekend met de Ajax-stijl. ,,Ik ben opgegroeid bij Barcelona, met de filosofie van Cruijff. Later mocht ik onder Van Gaal in het eerste elftal spelen."

"In die periode was de invloed van het Nederlandse voetbal groot en met name van Ajax, en dat is nog steeds zo. Ajax is een geweldige ploeg. Vorig jaar hadden ze een topseizoen. We zullen morgen alles moeten geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl