Andreas Pereira in actie namens Manchester United.

Manchester United kan zich na gelijkspel tegen Arsenal richten op AZ

Op een kletsnat Old Trafford heeft Manchester United in de aanloop naar het Europa League-duel met AZ niet weten te winnen van Arsenal: 1-1. Met het gelijkspel schieten beide topploegen na een matige competitiestart weinig op.

Beide ploegen verkeren niet in grootste vorm dit seizoen en dat was ook maandagavond goed te zien. United probeerde aanvankelijk het spel te maken, maar slaagde er niet in grote kansen te creëren, Arsenal zocht het geluk via snel uitvallen, maar kon evenmin een vuist maken.

Vlak voor rust leek de wedstrijd los te komen. Arsenal kreeg via Bukayo Saka en Mattéo Guendouzi kansen om de scoren te openen. Aan andere leek een counter van United op niets uit te lopen, tot Scott McTominay met een afstandsschot alsnog raak schoot.

Arsenal viert de treffer van Pierre-Emerick Aubameyang

Na rust ging Arsenal nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker en binnen een kwartier was het raak. Pierre-Emerick Aubameyang kon gemakkelijk afronden na knullig balverlies van Manchester United.

Het doelpunt zorgde ervoor dat beide ploegen beter gingen voetballen en meer kansen gingen creëren. Met name United was een aantal keren gevaarlijk voor het doel van doelman Bernd Leno, maar de Duitser liet zich niet een tweede keer verrassen.

Manchester United staat na zeven duels op de tiende plaats met negen punten. Arsenal doet het iets beter met een vierde plaats, met al negen punten achterstand op koploper Liverpool.

Donderdag komt Manchester United naar Den Haag, waar AZ de Engelsen opwacht in het kader van de Europa League.