NOS Voetbalpodcast #65: 'FC Groningen kreeg boemerang in eigen gezicht'

In de NOS Voetbalpodcast neemt Jan Roelfs met Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Arman Avsaroglu het afgelopen voetbalweekend door. Onder meer de rode kaart die FC Groningen-speler Django Warmerdam kreeg in het duel tegen Ajax, wordt besproken.

"Ik vond het tijdens de wedstrijd wel meevallen met het tijdrekken van FC Groningen. Ik was verbaasd dat Kuipers die tweede gele kaart trok", zegt Grueter. "Maar achteraf, na het terugkijken van beelden en het praten met betrokkenen, vind ik dat Kuipers voldoende heeft gewaarschuwd. Groningen kreeg de boemerang in het eigen gezicht."

Elshoff snapt de beslissing van Kuipers, maar vindt het wel een zware straf. "Het is de allerheftigste sanctie. En de vraag is: was het andersom ook gebeurd?"

Verder gaat het onder meer over Steven Berghuis. De Feyenoorder maakte in de wedstrijd tegen AZ een harde overtreding op Teun Koopmeiners. Dat hij daarvoor geen rode maar een gele kaart kreeg, verbaast alle commentatoren. "Ik heb het geïnterpreteerd als een totale black-out van scheidsrechter Kamphuis en de VAR", zegt Jan Roelfs.

Grueter denkt dat de overtreding Berghuis zijn plek in het Nederlands elftal kan kosten. "Vorig seizoen is het op een training van Feyenoord ook uit de hand gelopen. Toen heeft zelfs bondscoach Ronald Koeman gezegd dat hij dat niet meer wilde zien. Ik denk dat Berghuis daarom nu buiten het Nederlands elftal wordt gelaten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl