ANP

Opnieuw heeft een teamchef van de politie het werk moeten neerleggen op last van zijn of haar superieuren. Dat meldt NRC. Deze keer zou het gaan om de teamleider van de politie Haarlemmermeer, die leiding geeft aan ruim 140 agenten.

Een hoofdagente beschuldigt de man van seksuele intimidatie. De eenheidschef Noord-Holland bevestigt in NRC dat er een oriënterend onderzoek is ingesteld. Verder commentaar wil ze niet geven.

De hoofdagente werkt volgens de krant sinds maart onder leiding van de man. Ze zou zijn overgeplaatst vanaf bureau Hoefkade in Den Haag, waar ze zou zijn weggepest nadat ze melding had gemaakt van misstanden onder collega-agenten. De meldingen van onder meer haar hebben geleid tot een intern onderzoek naar bureau Hoefkade, zo werd deze maand bekend.

Aanranding

Op haar nieuwe werkplek beschuldigt de vrouw de chef nu onder meer van aanranding, schrijft NRC. Ook zou hij seksuele voorstellen aan haar hebben geappt. Ze wil tegen de krant geen commentaar geven op de zaak.

Ook de beschuldigde teamleider is onbereikbaar voor commentaar. Het gaat volgens NRC om een vooraanstaand lid van een politiedenktank die de leiding adviseert over een diversere samenstelling van de organisatie.

Leiden

De afgelopen week kreeg ook de teamchef van de politie in Leiden de opdracht haar werk neer te leggen. Zij had publiekelijk racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie aan de kaak gesteld. Ze werd op non-actief gesteld omdat haar kritiek interne spanningen zou veroorzaken binnen haar eenheid.

STER reclame