NOS Sport

Hassan wikt en weegt: 'Nog niet met coach overlegd over 1.500 of 5.000 meter'

Trotse Hassan had korte nacht na WK-goud: 'Pas om vijf uur naar bed'

Sifan Hassan, zaterdag winnares van het goud op de 10.000 meter bij de WK atletiek, heeft nog niet besloten welke afstand ze nog meer zal lopen in Doha, de 1.500 meter of 5.000 meter. Hassan moet daarover nog steeds met haar coach in conclaaf gaan.

Door haar drukke schema heeft dat overleg nog niet plaatsgevonden, vertelde ze aan NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg. "Eigenlijk had ik gisteren met hem moeten praten, maar door de dopingcontrole, het uitlopen en de massage lag ik pas om 05.00 uur in bed."

Gevoel tegen verstand

Haar gevoel zegt dat ze de 1.500 meter moet lopen, maar haar coach Alberto Salazar dicht haar op de 5.000 meter betere kansen toe. "Ik wil graag de 1.500 meter doen, maar ik moet ook naar mijn coach luisteren. Ik vind de 1.500 meter leuker, maar volgens hem is de kans dat ik goud win op de 5.000 meter groter."

Stralende Hassan ontvangt gouden WK-medaille

Salazar vreest dat ze een sprint op de 1.500 meter zou kunnen verliezen. Zelf heeft de Nederlandse wel vertrouwen in een gouden medaille op de middellange afstand. "Ik weet dat de 1.500 meter winnen moeilijker is. Toch ben ik daar niet bang voor."

Beide afstanden geen optie

Het lopen van beide afstanden is geen optie. De finales van beide onderdelen zijn namelijk zaterdag 5 oktober vlak na elkaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl