NOS SportAangepast

Geblesseerde Schippers twijfelgeval voor 200 meter

Het is de vraag of Dafne Schippers in Doha haar wereldtitel op de 200 meter kan verdedigen. De 27-jarige atlete meldde zich zondagavond met liesklachten af voor de finale van de 100 meter. De series van de 200 meter zijn maandag.

Haar coach Bart Bennema kon zondagavond nog geen uitsluitsel geven of Schippers op tijd hersteld zal zijn voor de 200 meter, waarop ze zowel in 2015 als in 2017 de beste was.

Laatste moment

"Na tien meter voelde ze haar lies. Ze kon ook niet doortrekken tussen de 20 en 40 meter. We moeten afwachten. Het kan zijn dat we maandag pas in de warming-up een besluit nemen", aldus Bennema.

Bennema na afmelding Schippers: 'Risico voor 200 meter te groot'

Schippers zelf wilde de pers niet te woord staan. Ze hield het bij een verklaring op sociale media. "Ik ben verdrietig en teleurgesteld", schreef ze.

Als zevende naar finale

Schippers had zich op basis van haar tijd (11,07) geplaatst voor de finale van de 100 meter. Ze finishte als derde in haar race, wat niet voldoende was voor rechtstreekse kwalificatie. Haar tijd bood een uitweg. Als snelste verliezer mocht ze verder.

Schippers naar WK-finale 100 meter

Schippers had in de halve finales een lastige indeling. Ze moest het opnemen tegen de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, die later op de avond wereldkampioene zou worden.

Daarnaast moest Schippers afrekenen met de rappe Murielle Ahouré uit Ivoorkust en de Chinese Manqi Ge. Titelverdedigster Tori Bowie zou het ook opnemen tegen de Nederlandse, maar ontbrak. De Amerikaanse ploeg gaf nog geen verklaring voor haar afwezigheid.

Fraser-Pryce was de snelste in 10,81, Ahouré werd tweede in 11,05. Schippers sloot goed aan en noteerde 11,07. Daarna speelde haar liesblessure op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl