Lach is terug bij Feyenoord na ruime zege op Twente

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Twente

Na drie wedstrijden op rij zonder overwinning heeft Feyenoord weer eens gewonnen. De ploeg van coach Jaap Stam versloeg FC Twente met ruime cijfers (5-1) en klom over de Tukkers naar de zesde plaats in de eredivisie.

Feyenoord kende met een vroege goal een droomstart. Na een pass van Rick Karsdorp dook Steven Berghuis naar binnen en de linkspoot schoot raak in de korte hoek.

Blunder Toornstra

Onverwacht kwam FC Twente langszij. Jens Toornstra verstuurde met links een beroerde pass door het midden en schiep daarmee een kans voor de bezoekers. Aitor Cantalapiedra onderschepte de bal, speelde naar Haris Vuckic, kreeg de bal terug en passeerde Kenneth Vermeer.

Rick Karsdorp blij met de 1-0 van Feyenoord
  • ANP
    Feyenoord viert de 1-0
    Aitor Cantalapiedra vert de gelijkmaker
    Sam Larsson wordt bejubeld na de 3-1, een eigen goal van Peet Bijen

Lang hoefde Feyenoord niet te treuren, want drie minuten later kwamen de Rotterdammers weer op voorsprong. Karsdorp, die voor de verandering dit seizoen applaus ontving van het Rotterdamse publiek, zette de aanval op en via Luis Sinisterra kwam de bal bij Sam Larsson, die doeltreffend uithaalde.

Larsson leek na rust weer te scoren met een krul in de verre hoek, maar de bal bleek te zijn beroerd door FC Twente-aanvoerder Peet Bijen. Een eigen doelpunt dus.

Blunder Drommel

Een gedreven Feyenoord was na rust heer en meester en kreeg meerdere kansen om de score uit te bouwen. De Colombiaan Sinisterra, een van de uitblinkers aan Rotterdamse zijde, scoorde vanuit de rebound, nadat Renato Tapia op Twente-keeper Joël Drommel was gestuit. Even later raakte Sinisterra via Drommel ook nog de lat.

Vlak voor tijd kreeg Larsson de laatste goal in de schoot geworpen. Drommel schoot de bal in de voeten van Larsson en via de Zweed ging de bal direct in het doel. Het werd daarmee 5-1, een hoopgevende generale voor het komende Europa League-duel met FC Porto.