NOS Voetbal

PSV klaart klus in Zwolle op vrij eenvoudige wijze

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - PSV

PSV heeft in navolging van Ajax geen schade opgelopen in de titelrace in de eredivisie. Bij PEC Zwolle zegevierde de equipe van Mark van Bommel met 4-0.

In het regenachtige Zwolle kwam PSV langzaam op gang. Nadat PEC wat speldenprikjes had uitgedeeld, kreeg Steven Bergwijn na bijna een half uur spelen de tot dan toe beste kans. Doelman Xavier Mous had een redding in huis.

Basisdebutant Reza Ghoochannejhad, die in het verleden al vijf keer wist te scoren tegen PSV, had PEC vervolgens op 1-0 kunnen brengen na balverlies van Nick Viergever. Jeroen Zoet voorkwam dat op het natte kunstgras.

Van Bommel ziet 'zakelijke' zege, Stegeman verliest op 'details'

Zo'n vijf minuten voor de pauze viel de eerste Eindhovense goal. Pablo Rosario schoot van afstand raak en zag daarbij Mous niet geheel vrijuit gaan.

Voor Rosario betekende het zijn tweede treffer deze week, nadat hij in zijn voorgaande 52 eredivisiewedstrijden droog bleef staan.

Achtste van het seizoen

In de tweede helft liep PSV uit naar 0-4. Donyell Malen maakte, weer met enige hulp van Mous, zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Ritsu Doan, ingevallen voor de geblesseerde Bruma, mocht ook juichen en werd de eerste Aziaat met een eredivisiedoelpunt voor PSV sinds de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park. Het slotakkoord was, in de blessuretijd, voor Érick Gutiérrez.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl