Tien man Utrecht slaan vlak voor tijd toe tegen slapend Willem II

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Willem II

FC Utrecht heeft in de eigen Galgenwaard een opmerkelijke 2-0 overwinning geboekt op Willem II. De thuisploeg speelde bijna de hele tweede helft met tien man, maar scoorde vlak voor tijd opeens twee keer.

Willem Janssen kopte in de 87ste minuut de 1-0 binnen. Willen II stond flink te slapen, want op dat moment speelde Utrecht zelfs met negen man omdat Gyrano Kerk even buiten de lijnen was. Niet veel later counterde Utrecht via Kerk naar 2-0.

Utrecht staat nu vijfde in de eredivisie en Willem II negende.

'Rode kaart was niet goed, maar er gebeurde wel wat'

Het duel kwam na een matig half uur een beetje tot leven. Utrechters Adam Maher, Simon Gustafson en Sander van de Streek zorgden met een afstandsschot voor gevaar.

Rode kaart Utrecht

Aan de andere kant kreeg Marios Vrousai een grote kans. Hij was doelman Maarten Paes voorbij, maar Sean Klaiber greep in. In de tweede helft kreeg Leon Guwara al snel rood na een harde tackle op Freek Heerkens.

In het vervolg kon Willem II, na vier speelronden nog koploper in de eredivisie, het voordeel niet uitbuiten en zorgde Utrecht voor meer gevaar. De paal hielp Willem II nog bij een schot van Bart Ramselaar, maar in de slotfase was het geluk op.