Lewis Hamilton Pro Shots

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Rusland op zijn naam geschreven, waardoor de zesde editie ook een prooi werd voor de renstal van Mercedes. Max Verstappen eindigde als vierde.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel had vanaf plaats drie de beste start. Hij profiteerde van de slipstream van de voor hem gestarte Hamilton en teamgenoot Charles Leclerc en snelde beiden voorbij.

In de 23ste ronde ging Leclerc als eerste van de top naar binnen voor een bandenwissel. Niet veel later volgde Vettel, wiens auto in de volgende ronde stilviel. Vorig jaar in Duitsland moest hij voor het laatst de strijd voortijdig staken.

Extra stop

De op dat moment aan de leiding rijdende Hamilton en ook Bottas profiteerden van het uitvallen van Vettel door bij het in werking treden van de virtual safety car een extra stop te maken.

WK-leider Hamilton bleef op kop, voor teamgenoot Valtteri Bottas en Leclerc. Verstappen, die vanaf de negende plek was gestart na een gridstraf, volgde op plek vier.

Hamilton reed onbedreigd naar zijn 82ste GP-overwinning, boekte zijn negende winst van het seizoen en zijn vierde zege in Rusland.

'Saaie race'

"Het was een wat saaie race", liet Verstappen weten op zijn eigen website. "We kwamen bij de start overal goed doorheen. Ik zat wat vast in bocht twee, maar verder was het oké. In het begin had iedereen in mijn buurt DRS, dus kon ik er niet echt voorbij, maar op een gegeven moment ging dat goed."

In een relatief eenzame race reed de Limburger vervolgens naar de vierde plek. "We waren niet snel genoeg. Het zijn helaas niet de meest competitieve weken geweest, maar dat hoort er soms bij."

Uitslag Grand Prix van Rusland

STER reclame