NOS NieuwsAangepast

Doden bij ongeluk in attractie Mexicaans pretpark

In een pretpark in Mexico-Stad zijn zeker twee mensen om het leven gekomen bij een ongeluk met een attractie, een soort achtbaan. Twee anderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het lijkt erop dat het achterste karretje van de achtbaan is ontspoord en tegen het metalen frame van de attractie is gebotst. De slachtoffers vielen tien meter omlaag.

De twee doden zijn jonge mannen, de twee gewonden zijn vrouwen. Volgens de autoriteiten was er sprake van een mechanisch mankement. Het pretpark werd meteen gesloten.

Een bezoeker van het pretpark zag het ongeluk gebeuren:

Karretje van achtbaan ontspoort in pretpark Mexico: twee doden

La Feria Chapultepec Mágico is een van de grootste pretparken van Mexico. Het heeft een matige veiligheidsreputatie; veel attracties zoals deze achtbaan zijn tientallen jaren oud. Ze hebben eerder dienst gedaan in andere pretparken verspreid over de wereld.

Nooit eerder vielen er doden, maar in 2016 raakten wel dertien mensen in La Feria Chapultepec Mágico gewond toen een treintje ontspoorde. In 2012 kwamen twintig mensen vast te zitten toen een achtbaan ineens stilviel. Sindsdien wordt het pretpark volgens de autoriteiten vaker gecontroleerd, al is onduidelijk hoe vaak dat gebeurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl