Diego Costa (r) en Casemiro (l) na afloop van de Madrileense kraker

Fletse derby van Madrid onbeslist, eerste uitzege FC Barcelona

De 274ste derby van Madrid heeft geen winnaar opgeleverd. In een matig duel scoorden Atlético en Real niet: 0-0.

Atlético kon voorafgaand aan de Madrileense kraker in elk geval voor één dag koploper worden in La Liga. Real had een overwinning nodig om de voorsprong van vier punten op FC Barcelona te behouden.

Weinig genot

In de tegenvallende eerste helft waren de beste kansen voor de ploeg van Diego Simeone. João Félix schoot net naast en Thibaut Courtois (ex-Atlético) tikte een scherpe voorzet van Kieran Trippier uit de doelmond. Een schot van Tony Kroos was het enige wapenfeit van de Koninklijke, maar dat werd knap gered door Jan Oblak.

Joao Felix (r) en Nacho Fernandez (l)

Ook in de tweede helft viel er in het uitverkochte Metropolitano-stadion niet veel te genieten. Real kwam nog het dichtst bij een doelpunt: Benzema kopte krachtig richting de hoek, maar Oblak toonde weer eens zijn klasse en incasseerde voor de vijfde keer dit seizoen geen treffer.

Barcelona wint wel

Zonder de geblesseerde Lionel Messi, maar met Frenkie de Jong in de basis, schreef FC Barcelona eerder op de dag zijn eerste uitzege van het seizoen bij. De Catalanen wonnen met 2-0 van Getafe.

Luis Suárez wijst naar aangever Ter Stegen na zijn openingstreffer

Barcelona kende tot nu toe een moeizaam seizoen en tegen Getafe was nauwelijks verbetering te zien. De thuisploeg was voor rust gevaarlijker dan de bezoekers en de 0-1 kwam daarom ook uit de lucht vallen.

Niet sprankelend

Doelman Marc-André ter Stegen onderschepte de bal buiten de zestien, lanceerde met een verre pass Luis Súarez en die scoorde met een lobje. Kort na rust tikte Junior Firpo via een rebound de 0-2 binnen.

Na rust was het spel van Barcelona ook niet sprankelend, maar Getafe kon evenmin een vuist maken. Pas in de slotfase drong Getafe echt aan, maar mede dankzij enkele goede reddingen van Ter Stegen kwam Barcelona geen moment in de wedstrijd echt in de problemen.