James Hetfield tijdens een optreden vorige maand in Wenen AFP

Zanger James Hetfield van Metallica is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. De metalband heeft daardoor een deel van de Worldwired Tour, in Australië en Nieuw-Zeeland, moeten afzeggen. Negen optredens gaan niet door.

De overige drie bandleden bieden op sociale media aan fans hun excuses aan. "Het spijt ons dat we onze fans en vrienden moeten laten weten dat wij onze tour in Australië en Nieuw-Zeeland moeten uitstellen." Iedereen die al tickets had, krijgt zijn geld vanzelf terug, belooft de band.

De 56-jarige Hetfield was lange tijd verslaafd aan alcohol. Uit de verklaring blijkt dat hij opnieuw kampt met een verslaving. Of het opnieuw om alcohol gaat, is niet bekend. Hij werkt volgens de band hard aan zijn herstel.

De andere bandleden schrijven verder dat Metallica van plan is om terug te komen naar Australië en Nieuw-Zeeland "zodra de gezondheid en de agenda het toelaten".

In juni trad Metallica op in de Johan Cruijff Arena, als onderdeel van de Worldwired Tour. Toen speelde de band ook de Hazes-klassieker Bloed, zweet en tranen:

STER reclame