Max Verstappen tijdens de tweede vrije training in Sotsji AFP

Max Verstappen kan tevreden terugkijken op de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Rusland.

De Nederlander, die zondag wegens een gridstraf vijf plekken zal worden teruggezet, hoefde in de eerste vrije training alleen Ferrari-coureur Charles Leclerc voor zich te dulden. In de tweede vrije training was hij de snelste.

In de eerste sessie moest Verstappen op het circuit van Sotsji uiteindelijk 0,082 seconden toegeven op Leclerc en was hij bijna een halve seconde sneller dan Sebastian Vettel, de andere coureur van Ferrari.

In de middagsessie zette de Limburger wel de snelste tijd neer en dit keer was het Leclerc die volgde. De Monegask moest 0,335 seconden toegeven op Verstappen.

"Het was een positieve dag en de auto deed het goed op zowel de medium als de zachte band", liet Verstappen na de tweede training weten.

"We zullen ons best gaan doen in de kwalificatie, wetende dat we vijf startplekken naar achteren worden gezet. Het is belangrijk om snel te zijn want je kunt hier goed inhalen en je naar voren werken. Het is nog te vroeg om voorspellingen te doen omdat iedereen zich zal verbeteren, maar het is een hele positieve start.

Verstappen wist op het circuit langs het olympisch park, waar in 2014 de Olympische Winterspelen gehouden werden, nog nooit een podiumplek te behalen. Zijn beste resultaat, vijfde, behaalde hij de afgelopen twee seizoenen.

Publiekslieveling Kvyat naast de baan, Ricciardo maakt schuiver

Daniil Kvyat kende een teleurstellende eerste vrije training. De Rus moest het na vijf ronden op zijn thuiscircuit al voor gezien houden omdat zijn motor het begaf.

Een grote teleurstelling voor de Toro Rosso-coureur, die net als Verstappen zijn motor vervangen zag worden. Omdat bij de Rus ook de aandrijving werd vervangen kreeg hij naast de vijf plekken straf nog een extra straf en start hij zondag sowieso als laatste.

Daniel Ricciardo viel in de slotfase van de eerste vrije training ook nog uit. De Australiër van Renault verloor de controle over zijn bolide en eindigde achterstevoren in de bandenstapel. Met een kapotte achtervleugel wist hij nog wel de pitsstraat te bereiken.

Uitslagen vrije trainingen

STER reclame