Kiran Badloe
NOS SportAangepast

Badloe pakt leiding op WK en is 'aan het jennen' met Van Rijsselberghe

Windsurfer Kiran Badloe heeft bij de WK RS:X op het Italiaanse Gardameer de macht gegrepen. Hij nam donderdag na drie races in de finaleseries de eerste plaats over van de Fransman Pierre Le Coq. Dorian van Rijsselberghe klom naar de derde plaats.

De vrienden Badloe en Van Rijsselberghe zijn in een spannend duel verwikkeld om één olympisch ticket voor Tokio 2020. De resultaten op drie WK's worden naast elkaar neergelegd. Dit is het tweede meetpunt. Het WK van volgend jaar is het laatste meetmoment.

'Lekker elkaar jennen'

"Je wil altijd winnen, ongeacht of het een Koreaan, een Italiaan of Dorian betreft", reageerde Badloe. "We lopen elkaar lekker te jennen op het water en werken ontzettend hard om elkaar gewoon te verslaan, maar dat wel op een leuke manier. En dat maakt racen echt superleuk."

Van Rijsselberghe en Badloe: 'Zijn nog net niet aan het giechelen samen'

"We zijn zeker wel met elkaar bezig", aldus Van Rijsselberghe. "Als je één en twee ligt dan haal je alles uit de kast om die ander voorbij te gaan. Dat hoort erbij en dat is mooi."

Eerste race finaleseries

De 25-jarige Europees kampioen Badloe eindigde vandaag in de eerste race van de finaleseries als 34ste, in de tweede als 2de achter Van Rijsselberghe en in de derde race als 1ste.

De 30-jarige tweevoudig olympisch kampioen Van Rijsselberghe werd de eerste race 6de, won de tweede race en finishte als 2de in de laatste race van de dag.

De races van de vrouwen staan in de middag op het programma. Vrijdag staan er nog drie races op het programma en de WK worden zaterdag afgesloten met de medalraces.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl