Het incident vond plaats op de Grote Markt in Groningen
In samenwerking met
RTV Noord

Drie gewonden bij steekincident in Groningen

Op de Grote Markt in Groningen zijn drie mensen lichtgewond geraakt bij een steekincident. De politie heeft een verdachte aangehouden en een steekwapen in beslag genomen. Het gaat om een 67-jarige man uit Groningen.

Het incident was rond 21.30 uur op het terras van het bekende café De Drie Gezusters. Het terras werd meteen ontruimd door de hulpdiensten. Dat nam enige tijd in beslag omdat het er zeer druk was, schrijft RTV Noord.

Anne Clerc is een van de slachtoffers die gewond raakte bij de steekpartij: "Ik ging met mijn vriend op het terras zitten, we hadden een biertje besteld en na een tijdje kwam er een man aanlopen. Zonder iets te zeggen stak hij mijn vriend in zijn nek."

Worsteling

"Toen hij weer wilde uithalen pakte ik zijn hand en gooide ik hem over die tafel. Op straat ontstond een worsteling waarbij mijn hand geraakt werd. Een vrouw werd nog geraakt in haar kin."

Clerc duwde de man van zich af, waarna de dader ervandoor ging. "Toen ben ik nog achter hem aan gelopen, samen met anderen en gelukkig is hij toen gepakt. Het leek een verwarde man die een in een psychose zat of zo. Ik ga ervan uit dat we willekeurige slachtoffers zijn."

De politie complimenteerde Anne Clerc na het incident met zijn snelle handelen. "Maar het ging bij mij gewoon automatisch."

Advertentie via Ster.nl