Twente-vrouwen naar tweede ronde Champions League ondanks nederlaag

Twente-vrouwen plaatsen zich voor tweede ronde Champions League

De vrouwen van FC Twente hebben zich voor de derde keer geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. Er werd weliswaar in Enschede met 2-1 verloren van Sankt Pölten, maar in Oostenrijk had de kampioen van Nederland twee weken geleden met 4-2 gewonnen.

Twente startte sterk in De Grolsch Veste en na vijf minuten dacht Bente Jansen de score met een harde schuiver te openen. De scheidsrechter uit Wit-Rusland oordeelde echter dat St. Pölten-keepster Melissa Abiral de bal vóór de doellijn had gestopt en niet erachter, zoals de Twente-aanvalster meende.

Op die tegenvaller volgde onmiddellijk een tweede: een minuut later wist aan de andere kant de Hongaarse Bernadett Zágor wel het doel te vinden.

De twaalfde van Kalma

Lang konden de gasten niet genieten van de zo gewenste vroege voorsprong. In de achtste minuut speelde de 19-jarige Fenna Kalma, die in Oostenrijk drie keer had gescoord, zichzelf handig vrij om vervolgens koeltjes de treffer over te halen. Het was al haar twaalfde doelpunt in negen wedstrijden.

Fenna Kalma heeft FC Twente naar 1-1 geschoten

In het verloop van de eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. De grootste bleek zomaar eens niet besteed aan Kalma. De van sc Heerenveen overgekomen spits, die dinsdag voor het eerst een oproep voor het Nederlands elftal ontving, twijfelde tussen schieten en aannemen en raakte de bal prompt maar halfjes.

Al snel prijs

Na rust ging St. Pölten meteen op jacht naar de benodigde treffers en al snel was het prijs. Mária Mikolajová haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit, doelvrouw Daphne van Domselaar het nakijken gevend: 1-2. Amper een minuut later kwam de sluitpost met de schrik vrij toen Stefanie Enzinger verzuimde van dichtbij binnen te koppen.

Langzaam maar zeker slaagden de Twentse vrouwen erin zich wat vaker onder de Oostenrijkse druk uit te voetballen, zij het zonder zelf gevaarlijk te worden.

St. Pölten was nog wel dicht bij een doelpunt. Na een te slappe terugspeelbal trachtte Zágor Van Domselaar met een boogbal te verschalken, maar de keepster wist er nog net een hand tegenaan te krijgen.

Komende maandag is de loting voor de achtste finales.