Lilian de Geus
NOS Sport

Windsurfster De Geus grijpt macht op WK; Badloe blijft tweede

Op de tweede dag van de WK op het Italiaanse Gardameer heeft windsurfster Lilian de Geus de macht gegrepen. De titelverdedigster in de olympische RS:X-klasse kwam in de drie races op het Gardameer bij Torbole als tweede, eerste en zevende binnen. Daardoor klom ze van de zesde naar de eerste plek in het klassement.

Na zes races leidt De Geus met een totaal van 19 punten, gevolgd door de Chinese Lu Yun-xiu met 22 punten. De Italiaanse Marta Maggetti zakte van de koppositie naar de derde plaats met een totaal van 24 punten.

Eerder dit jaar veroverde de 27-jarige plankzeilster de Europese titel in Spanje. Ze is al zeker van deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020. In 2016 greep De Geus met de vierde plek net naast olympisch brons.

Kiran Badloe

Bij de mannen handhaafde Kiran Badloe zich knap op de tweede plaats. De regerend Europees kampioen finishte woensdag als vierde, tweede en eerste.

Alleen de Franse klassementsleider Pierre Le Coq deed het beter, met twee overwinningen en de tweede plek. Het verschil tussen de twee titelkandidaten bedraagt na zes races twee punten.

Titelverdediger Dorian van Rijsselberghe klom op dag twee van de WK van de dertiende naar de achtste plaats. De tweevoudig olympisch kampioen eindigde als achttiende, derde en eerste. Zijn achterstand op zijn concurrent Badloe is 17 punten.

De twee trainingsmaten zijn in een spannend duel verwikkeld om één olympisch ticket voor Tokio 2020. De resultaten op drie WK's worden naast elkaar neergelegd. Dit is het tweede meetpunt. Het wereldkampioenschap van volgend jaar is het laatste meetmoment.

De WK windsurfen duren tot en met zaterdag; dan zijn de medalraces in de verschillende categorieën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl