Kiki Bertens is niet opgewassen tegen de titelverdedigster in Wuhan
NOS Sport

Wonderbaarlijke inhaalrace Bertens strandt in bloedstollende tiebreak

Kiki Bertens is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het sterk bezette WTA-toernooi in Wuhan. Titelverdedigster Aryna Sabalenka was net op tijd bij de les om een wonderbaarlijke wederopstanding van de Wateringse te voorkomen (6-1, 7-6).

Bij 5-2 in de tweede set kreeg Sabalenka een matchpoint op eigen service, waarna Bertens ineens alle schroom van zich afgooide. Ineens speelde ze weer als in haar beste dagen en won ze in totaal vijf games op rij met uitstekend tennis.

De Wit-Russin sleepte er nog wel een tiebreak uit tegen de ontketende Bertens, waarna zich een bloedstollend gevecht ontspon op de Chinese hardcourtbaan.

Sabalenka kon de tiebreak uitserveren, maar sloeg een dubbele fout. Ook Bertens kreeg een setpunt, maar niet op eigen opslag. Uiteindelijk was het Sabalenka die na haar vijfde wedstrijdpunt een zucht van opluchting kon slaken (11-9).

WTA Finals

Bertens had in al haar voorgaande ontmoetingen nog nooit verloren van Sabalenka, zo was ze haar dit kalenderjaar in Eastbourne en Sint-Petersburg nog de baas. Lang had ze nu echter niets in te brengen tegen het krachtige tennis van de 21-jarige.

Toch moeten de twee partijen in Wuhan haar weer een sprankje hoop geven, zeker met het oog op de prestigieuze WTA Finals. Ook al wordt het nog een hele kluif voor de nummer tien om het klassement af te sluiten bij de beste acht, mentaal toonde ze zich een stuk strijdbaarder dan de laatste weken.

Bertens plaatste zich vorig jaar als eerste reserve voor de Finals, mogelijk volstaat ook dit jaar een negende of tiende plek nu de deelnames van Serena Williams en Simona Halep (blessure) niet zeker zijn. In Peking zijn komende week de meeste punten te verdienen, met nog drie toernooiweken voor de boeg die meetellen voor de kwalificatie.

Tussenstand kwalificatie WTA Finals

6. Petra Kvitová 3941
7. Serena Williams 3935
8. Elina Svitolina 3781
9. Belinda Bencic 3615
10. Kiki Bertens 3585
11. Johanna Konta 2880

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl