De spelers van FC Barcelona, inclusief Messi, vieren de treffer tegen Villarreal

Barcelona moeizaam langs Villarreal, weer zorgen om Messi

FC Barcelona heeft weer niet weten te overtuigen in de Spaanse competitie. Desondanks werd een 2-1 overwinning behaald tegen Villarreal. Lionel Messi viel met een blessure uit.

Antoine Griezmann kopte al na zes minuten de openingstreffer binnen. Arthur verdubbelde niet veel later de marge met een fraaie knal van afstand.

Gaandeweg kwam Villarreal beter in de wedstrijd en op slag van rust zorgde routinier Santi Cazorla voor de 2-1.

• AFP
    Lionel Messi zit op de grond
  • AFP
    Antoine Griezmann viert zijn treffer met Lionel Messi

Lionel Messi, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap stond bij Barcelona, haakte halverwege af met een nieuwe blessure. De ernst van zijn kwetsuur is nog niet duidelijk.

"Het lijkt erop dat het slechts een pijntje is in een spier", zei trainer Ernesto Valverde over zijn sterspeler. "We hebben hem uit voorzorg gewisseld. We willen geen risico's nemen."

Frenkie de Jong

In de tweede helft worstelde Barcelona met zichzelf. Villarreal kreeg via Santi Cazorla de kans op de gelijkmaker, maar doelman Marc-André ter Stegen voorkwam de 2-2.

Met Frenkie de Jong als invaller trachtte trainer Ernesto Valverde zijn ploeg van een impuls te voorzien. Hij viel prima in en Barcelona hield uiteindelijk stand. Het steeg naar de vierde plek.

Koploper Granada speelde met 1-1 gelijk bij Real Valladolid. Real Betis versloeg Levante met 3-1.