De plek waar het lichaam van Cohen gevonden werd
NOS NieuwsAangepast

Vermoorde Tob Cohen begraven in aanwezigheid van weduwe

De vermoorde Tob Cohen is op een joodse begraafplaats in de Keniaanse hoofdstad Nairobi begraven. Zijn broer Bernard, vrienden, ambassadepersoneel en Keniaanse functionarissen waren aanwezig.

Sarah Wairimu, zijn weduwe die ervan wordt verdacht achter de moord op haar man te zitten, was ook aanwezig bij de plechtigheid. Ze had toestemming gekregen om de gevangenis te verlaten om de begrafenis bij te wonen.

Na de begrafenis werd ze teruggebracht naar de vrouwengevangenis.

Tob Cohen begraven in aanwezigheid van weduwe en moordverdachte

Wairimu was verwikkeld in een vechtscheiding met Cohen, maar zij ontkent elke betrokkenheid bij de moord. Bij de begrafenis nam ze het woord en zei dat ze voor niemand bang is.

"Tob heeft mij een ding geleerd: niet opgeven. Zelfs in deze situatie ga ik vechten", ging ze verder. "Degenen die verantwoordelijk zijn voor Tobs dood zijn hier in schaapskleren. Geloof me, jullie dagen zijn geteld." Bij de begrafenis waren volgens Wairimu ook "familieleden die pretenderen alsof ze familie zijn, maar dat is een ander verhaal".

Verder zei ze dat ze een pijnlijke tijd achter de rug heeft. Ook bedankte ze de gevangenisautoriteiten voor de toestemming om de begrafenis van haar man bij te wonen. Donderdag staat ze opnieuw voor de rechter.

Het lichaam van de oud-Philipstopman werd bijna twee weken geleden gevonden in een ondergrondse tank bij zijn huis in Nairobi. Volgens Keniaanse media gebeurde dat op aanwijzingen van een tweede hoofdverdachte. De zakenman en golfreisorganisator werd sinds juli vermist. Hij woonde al jaren in Kenia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl