1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Wiegman selecteert voor het eerst Twente-spits Kalma (19)

Bondscoach Sarina Wiegman heeft FC Twente-speelster Fenna Kalma opgeroepen voor de aankomende twee EK-kwalificatieduels met Slovenië en Rusland.

De 19-jarige spits, die vanaf onder 16 jaar alle vertegenwoordigde elftallen doorliep, was dit seizoen al elf keer trefzeker voor haar club in de eredivisie en Champions League.

Geen Groenen en Van de Sanden

In vergelijking met de twee gewonnen EK-kwalificatiewedstrijden in september, kan Wiegman dit keer geen beroep doen op Jackie Groenen (Manchester United) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon). Groenen is herstellende van een bovenbeenblessure, terwijl Van de Sanden niet voldoende is hersteld van de enkelkwetsuur, die ze begin deze maand opliep in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turkije.

Kika van Es (Everton) en Lieke Martens (FC Barcelona) zijn er evenmin bij. Na zo'n drie maanden niet te hebben gespeeld maakte Van Es afgelopen weekend pas weer haar eerste speelminuten. Martens is nog altijd aan het revalideren van een teenblessure.

Pro Shots
Fenna Kalma

Het team van bondscoach Sarina Wiegman vervolgt de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 4 oktober met een wedstrijd in en tegen Slovenië. Een paar dagen later treft de ploeg in eigen land Rusland. Het EK-kwalificatieduel wordt gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven.

Selectie

De voltallige 23-koppige selectie: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Fenna Kalma (FC Twente), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Ashleigh Weerden (FC Twente) en Lynn Wilms (FC Twente).

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl