Estavana Polman
NOS Sport

Geblesseerde Polman meldt zich af voor EK-kwalificatieduels

De Nederlandse handbalsters moeten het de komende twee EK-kwalificatieduels doen zonder Estavana Polman. De 27-jarige opbouwspeelster van Esbjerg is onvoldoende hersteld van een knieblessure en heeft zich om die reden afgemeld.

Polman is vermoedelijk binnen een maand weer inzetbaar bij haar Deense club, waar ze in augustus tijdens een competitiewedstrijd geblesseerd raakte.

Eerste klus Mayonnade

De afmelding van Polman betekent een tegenvaller voor de nieuwe bondscoach Emmanuel Mayonnade, die tot nu toe met Nederland alleen oefeninterlands afwerkte.

De 36-jarige Fransman nam in februari het stokje over van coach Helle Thomsen, die te weinig vertrouwen bij de Nederlandse handbalbond voelde en daarom haar contract niet verlengde.

Oostenrijk en Griekenland

Oranje speelt op donderdag 26 september in Eindhoven (begin 19.30 uur) de wedstrijd tegen Oostenrijk en drie dagen later gaat Nederland op bezoek bij Griekenland.

Het Europees kampioenschap handbal is in Noorwegen en Denemarken en duurt van 3 tot en met 20 december 2020. Oranje heeft zich al gekwalificeerd voor het WK in Japan, dat van 30 november tot en met 15 december duurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl