De man reed vermoedelijk bewust in op een vrachtwagen, die daardoor kantelde SQ Vision

De Nederlander die in Roemenië werd verdacht van het ontvoeren en vermoorden van een meisje van 11, is overleden. De man van 47 uit Cuijk kwam vanmiddag om bij een auto-ongeluk in het Brabantse Escharen.

Het OM denkt dat de man zelfmoord heeft gepleegd. Mogelijk reed hij met zijn auto bewust in op een vrachtwagen. De truck kwam gekanteld op de weg te liggen. Volgens Omroep Brabant lijkt de vrachtwagenchauffeur ongedeerd te zijn gebleven.

Roemenië was naarstig op zoek naar de man uit Cuijk, nadat het lichaam van het bewuste meisje, Mihaela Fieraru, zondag was gevonden in een veld op een paar kilometer van haar woonplaats Gura Sutii, niet ver van Boekarest.

Bewakingscamera's

Mogelijk werd het meisje op vrijdag een half uur nadat ze voor het laatst was gezien, eerst verkracht en daarna gewurgd.

Bij het bekijken van opnamen van bewakingscamera's in het gebied kwamen drie auto's in beeld die mogelijk iets met de zaak te maken hadden.

Een daarvan was een auto die door de Nederlander was gehuurd. De man werd staande gehouden, maar het lichaam was op dat moment nog niet gevonden. Er was daarom onvoldoende grond om hem te arresteren.

Nederlandse OM ingelicht

Daarna zou de man Roemenië hebben verlaten. De Roemeense autoriteiten hadden het Nederlandse OM ingelicht dat hij mogelijk was teruggekeerd naar Nederland.

Het OM laat weten dat de moord op het meisje onderzocht zal worden door de politie in Roemenië. De Nederlandse politie kan daarbij assisteren, als daarom gevraagd wordt.

STER reclame