Anna van der Breggen is de regerend wereldkampioen bij de vrouwen
NOS Wielrennen

WK wielrennen live bij de NOS

De Nederlandse equipe heeft al één wereldtitel binnen, maar er worden deze week nog veel meer regenboogtruien vergeven bij de WK wielrennen in Yorkshire.

De internationale wielertop strijdt tussen dinsdag en zondag om nog vier wereldtitels. Alle wedstrijden zijn live te zien bij de NOS.

Dinsdag en woensdag: tijdrijden

Titelverdedigster Annemiek van Vleuten is dinsdag de grote favoriet bij de individuele tijdrit voor vrouwen. De 36-jarige Van Vleuten is al twee jaar de trotse eigenaresse van de regenboogtrui en won dit seizoen alle drie de tijdritten waarin ze startte.

Het parcours is 30,3 kilometer lang en loopt van Ripon naar Harrogate. Het is geen vlakke tijdrit, al zijn er in de eerste 12 kilometer nog geen echte beklimmingen te vinden. In het tweede deel moeten de rensters wat pittige heuvels over.

Naast Van Vleuten rijden ook Anna van der Breggen en Lucinda Brand de tijdrit namens Nederland. Vorig jaar was het hele podium oranje.

Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk kleurden het podium vorig jaar oranje

De mannen rijden woensdag een tijdrit van 54 kilometer over de glooiende Britse wegen tussen Northallerton en Harrogate.

Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden en Dylan van Baarle starten namens Nederland. Tom Dumoulin, de wereldkampioen van 2017, zit geblesseerd thuis.

Dinsdag en woensdag zijn de tijdritten live te volgen via NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. De uitzending begint op dinsdag om 15.30 uur en op woensdag om 14.00 uur.

Zaterdag en zondag: wegwedstrijd

In de wegwedstrijd starten de Nederlandse vrouwen ook met een titelverdedigster in de gelederen: Anna van der Breggen werd vorig jaar in Innsbruck wereldkampioen.

Dit jaar krijgen de vrouwen een zwaar parcours van 150 kilometer voorgeschoteld. De koers is vanaf 14.15 uur live te volgen op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Het commentaar is van Herbert Dijkstra en de net gestopte Roxane Knetemann.

Mathieu van der Poel won dit voorjaar op miraculeuze wijze de Amstel Gold Race

Zondag wordt na een zware koers van maar liefst 284,5 kilometer bepaald wie zich de opvolger van Alejandro Valverde mag noemen. Het afmattende, heuvelachtige parcours lijkt op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel, de kopman van Nederland die zich tot één van de topfavorieten mag rekenen.

De renners stappen al om 9.40 uur op de fiets in Leeds. Vanaf dat moment is de wedstrijd al te volgen via een liveblog op NOS.nl en de NOS-app. Vanaf 13.10 uur is er ook beeld op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app.

WK wielrennen live bij de NOS

dag onderdeel begintijd uitzending waar?
dinsdag 24 september individuele tijdrit (v) 15.30 uur NPO 2, NOS.nl, NOS-app
woensdag 25 september individuele tijdrit (m) 14.00 uur NPO 1, NOS.nl, NOS-app
zaterdag 28 september wegwedstrijd (v) 14.15 uur NPO 1, NOS.nl, NOS-app
zondag 29 september wegwedstrijd (m) 9.30 uur liveblog NOS.nl, NOS-app
ca. 14.00 uur NPO 1, NOS.nl, NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl