De 11-jarige Mihaela is mogelijk verkracht en gewurgd Roemeense politie

Een Nederlandse man wordt er in Roemenië van verdacht dat hij een meisje van 11 heeft ontvoerd en gedood, melden Roemeense media. De Roemeense autoriteiten spreken van een hoofdverdachte die uit het buitenland afkomstig is.

Het meisje, Mihaela Fieraru, kwam vrijdag niet thuis uit school. Haar lichaam werd zondag gevonden in een veld, een paar kilometer van haar woonplaats Gura Sutii, niet ver van Boekarest. Onderzoek heeft uitgewezen is dat ze een half uur nadat ze voor het laatst is gezien, is gedood. Mogelijk is ze verkracht en daarna gewurgd. Op het lichaam zijn sporen van geweld gevonden, maar die kunnen ook later door wilde dieren zijn toegebracht.

Aan de vondst ging een uitgebreide zoektocht vooraf, waarbij vrijwilligers, agenten, speurhonden, drones en helikopters werden ingezet.

Verdachte auto's

Bij het bekijken van opnamen van bewakingscamera's in het gebied kwamen drie auto's in beeld die mogelijk met de zaak te maken hebben. Een daarvan was een auto die door de Nederlander was gehuurd. De man werd staande gehouden, maar het lichaam was op dat moment nog niet gevonden. Er was daarom onvoldoende grond om hem te arresteren, maar hij is nog steeds een verdachte.

De man zou Roemenië inmiddels hebben verlaten. De auto die hij had gehuurd, wordt op dna-sporen van het meisje onderzocht. De politie sluit andere scenario's echter niet uit.

STER reclame