Max Verstappen EPA

Na zijn tegenvallende kwalificatie in Singapore kon er zondag toch een brede lach af bij Max Verstappen. De derde plaats in de grand prix achter het Ferrari-duo Sebastian Vettel-Charles Leclerc was er een om meer dan tevreden mee te zijn. "Dit was het optimale resultaat", erkende hij.

Verstappen kwam na twee mindere GP's (België en Italië) met hoge verwachtingen naar Singapore, waar het stratencircuit de Red Bull-wagens doorgaans wel ligt. Zaterdag in de kwalificatie verliep er weinig goed en was de vierde plaats het teleurstellende resultaat.

"Na die domper ben ik gewoon blij met dit resultaat", zei Verstappen, die vorig jaar tweede werd in Singapore.

Verstappen, die zondag voor de zesde keer in 2019 op het podium stond, wist voorafgaand aan de race al dat het allemaal wel erg mee moest zitten in de hitte van Singapore om te kunnen winnen.

"Daar kwamen we eigenlijk voor, maar dat zat er niet in. De auto was iets beter dan zaterdag. Ik kon de Ferrari's volgen, maar niet aanvallen."

Lammers over GP Singapore: 'Mercedes grote verliezer'

Volgens Verstappen was de race in Singapore een waarschuwing voor het team. Er gingen nogal wat dingen mis. "Ik heb wel een idee waar, maar dat moeten we intern bespreken. We moeten kijken hoe we zo snel mogelijk kunnen verbeteren."

Verstappen had het zwaar in de slotfase. Wereldkampioen Lewis Hamilton zat hem op de hielen. "Zijn banden waren verser. Ik denk dat mijn team nerveuzer was dan ik. Ik focuste vooral op de bochten en zorgde ervoor dat Hamilton niet kon aanvallen. De pitstop bleek strategisch heel goed te zijn. Die heeft me voorbij Hamilton geholpen."

STER reclame