Max Verstappen krijgt op het podium de volle laag van Sebastian Vettel Pro Shots

Ferrari is momenteel niet te stoppen in de Formule 1. Sebastian Vettel heeft de GP van Singapore gewonnen voor zijn teamgenoot Charles Leclerc. Achter hen haalde ook Max Verstappen het podium ten koste van Lewis Hamilton.

Leclerc had de laatste twee races gewonnen en leidde ook in de avondrace van Singapore, maar vanwege een pitstop-strategie van Ferrari raakte de Monegask de koppositie kwijt aan zijn Duitse teamgenoot.

Woedende Leclerc over boordradio

"Hoe kan dit?!", riep hij boos over de boordradio. En later, toen hem werd gesommeerd geen risico's te nemen om de eerste plaats terug te pakken: "Rustig maar, ik ga geen domme dingen doen. We hebben het er straks nog over."

Lammers over GP Singapore: 'Mercedes grote verliezer'

Voor Verstappen - wiens pitstop juist wel goed uitpakte: hij keerde voor de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) terug - is de derde plaats een opsteker na twee teleurstellende races. In België viel hij al in de eerste ronde uit en twee weken geleden kwam de Nederlander van Red Bull niet verder dan de achtste plaats.

Pitstop Hamilton pakt verkeerd uit

Hamilton reed zes ronden langer door en viel terug achter Verstappen en zijn teamgenoot Bottas, die vervolgens de opdracht kreeg om de Britse WK-leider voor te laten gaan.

Mercedes hoopte dat de versere banden later in de race een beslissend voordeel zouden opleveren. Maar tussen ronde 36 en 51 kwam drie keer de safetycar de baan op, waardoor slechts een sprintrace van tien ronden resteerde.

Daarin kwam Hamilton vlak achter Verstappen, maar die hield zijn podiumplaats vast.

Sebastian Vettel viert zijn overwinning Pro Shots

Net als bij de GP van Duitsland stond er geen Mercedes-coureur op het podium, maar Hamilton en Bottas gaan nog wel ruimschoots aan de leiding in de WK-stand.

Verstappen is nog steeds derde. Die plek moet hij met nog zes races te gaan nu echter wel delen met Leclerc.

Uitslag GP Singapore

STER reclame