Marquez heeft wereldtitel binnen handbereik na winst in Aragón

Marquez zegeviert ook in Aragón en is nu bijna wereldkampioen

Marc Marquez heeft de grote prijs van Aragón in de MotoGP-klasse gewonnen. De Spaanse Honda-coureur leidde voor eigen publiek van start tot finish, nadat hij bij het vertrek onmiddellijk weg was gereden bij de concurrentie.

Door zijn achtste zege van het seizoen heeft Marquez ook zijn achtste wereldtitel in totaal voor het grijpen. Als hij op 6 oktober bij de volgende GP in Singapore weer als eerste over de finish komt, is hij zeker van zijn zesde wereldtitel in MotoGP, de koningsklasse van de motorsport.

In totaal zijn er nog vijf races te gaan.

Op gepaste afstand van Marquez werden de Ducati-rijders Andrea Dovizioso uit Spanje en Jack Miller uit Australië tweede en derde.

De 26-jarige Marquez startte voor de tweehonderdste keer in een WK-wedstrijd sinds zijn debuut in de Moto3-klasse in 2008. Hij won in die elf jaar 52 wedstrijden.

Ook in Moto2 zegeviert een Marquez

Bo Bendsneyder wist wederom niet in de punten te rijden in de Moto2. De Rotterdammer van RW Racing GP eindigde als achttiende op een kleine halve minuut van de Zuid-Afrikaanse winnaar Brad Binder.

De Spanjaard Alex Marquez, de jongere broer van Marc, finishte als derde en behield de leiding in het kampioenschap.