PSV-coach Mark van Bommel Pro Shots
NOS Sport Sport algemeen

De sport van zondag bij de NOS

In Eindhoven staat vandaag de eerste eredivisietopper van het seizoen op het programma: om 16.45 uur begint de wedstrijd tussen PSV en Ajax.

Verder staat de Grand Prix van Singapore, waar Max Verstappen vanaf plek vier start, op het programma en er is aandacht voor de WK wielrennen. Vanmiddag wordt de gemengde ploegentijdrit gereden.

PSV-Ajax

Voordat de topper tussen PSV en Ajax begint, wordt er in de uitzending van Studio Sport (vanaf 13.10 uur op NPO 1) vooruitgeblikt op de wedstrijd vanuit het Philips-stadion. Om 15.40 uur is Joep Schreuder er met een uitgebreide voorbeschouwing.

Er zijn dan interviews met beide trainers, algemeen directeur Toon Gerbrands, scheidsrechter Danny Makkelie en analist Pierre van Hooijdonk. Ook zijn er gesprekken met Donyell Malen, Harry van Raaij, Klaas Dijkhoff, Erik ten Hag, Mark van Bommel en Nicolas Tagliafico.

Het duel is vanaf het eerste fluitsignaal rechtstreeks te volgen in een liveblog op NOS.nl, in de NOS-app en te beluisteren bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Dat geldt ook voor de duels die al eerder op de dag beginnen. De samenvattingen van alle eredivisiewedstrijden zijn te zien om 19.00 uur op NPO 1.

Ook in Studio Voetbal (NPO 1, 22.05 uur) wordt er teruggeblikt en zal het veel over de eredivisietopper gaan. Te gast aan tafel bij presentator Sjoerd van Ramshorst zijn oud-voetballers Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Theo Janssen en voetbalcommentator Arno Vermeulen.

WK wielrennen en Formule 1

De WK wielrennen in het Engelse Yorkshire starten vandaag met een nieuw onderdeel: de gemengde ploegentijdrit. Op de EK in eigen land, vorige maand, wist de Nederlandse ploeg goud te halen. Gaat dat vandaag ook weer lukken?

De Nederlandse ploeg tijdens de EK in Alkmaar Orange Pictures

De wedstrijd is vanaf 14.00 uur te volgen via de livestream op NOS.nl en in de NOS-app. Een samenvatting komt terug in Studio Sport (18.10 uur, NPO 1). Om 14.10 uur start ook de Grand Prix van Singapore. De race is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Basketbal en veldrijden

Het nieuwe basketbalseizoen begint vandaag met de strijd om de Supercup. Landskampioen Zwolle neemt het op tegen bekerwinnaar Leiden. De wedstrijd is vanaf 13.30 uur live te volgen bij Studio Sport op NPO 1.

In het Amerikaanse Waterloo staat zondagavond de tweede wereldbekerwedstrijd veldrijden van het seizoen op het programma. Zowel de race van de vrouwen (20.30 uur) als die van de mannen (22.00 uur) is te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

De uitzendingen van zondag 22 september

Tijd Wat? Waar?
12.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 7 NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
14.00 uur WK wielrennen: gemengde ploegentijdrit NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Liveblog Formule 1: GP van Singapore NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur WB veldrijden (v/m): Waterloo NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.05 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame