AFP

Goedemorgen! Op de Airborne-begraafplaats in Oosterbeek wordt een herdenking gehouden in verband met de Operatie Market Garden van 75 jaar geleden. Verder is er vanmiddag de Grand Prix van Singapore en de eredivisietopper PSV-Ajax.

De dag begint nog met zon, maar geleidelijk komt er meer bewolking. In de middag kan met name in het zuiden van het land een regen- of onweersbui vallen. Het wordt 23 tot 27 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In verband met 75-jarige herdenking van Operatie Market Garden wordt er een herdenking gehouden op de Airborne-begraafplaats in Oosterbeek. Bekijk hier de Bevrijdingsjournaals over Market Garden.
  • Het is dag twee van het Labour Congres in het Verenigd Koninkrijk. Een ruzie over het brexit-standpunt van het Britse Labour verdeelt de partijtop. Een poging om de tweede man van de grootste oppositiepartij te wippen is gisteravond op het laatste moment afgeblazen.
  • Het is tijd voor eredivisietopper PSV-Ajax. De wedstrijd is vanaf 16.45 uur rechtstreeks te volgen in een liveblog op onze site. We houden je vanaf vanmiddag ook via een liveblog op de hoogte van de Formule 1 Grand Prix van Singapore. Max Verstappen start vanaf een teleurstellende vierde plaats. De race begint om 14.10 uur.

Wat heb je gemist?

Voor de tweede achtereenvolgende dag hebben Egyptenaren geprotesteerd tegen president Abdel Fattah al-Sisi en corruptie bij de overheid. Er zouden op meerdere plaatsen honderden mensen op de been zijn. De politie gebruikte volgens een getuige traangas, rubberkogels en ook echte kogels. Er zouden ook gewonden zijn gevallen. Vrijdag gingen ook honderden Egyptenaren de straat op.

Na een staatsgreep door het leger kwam generaal Sisi aan de macht in Egypte. Hij kondigde strenge maatregelen aan tegen demonstraties, waardoor die nog maar zelden voorkomen. Dat er nu toch tegen Sisi geprotesteerd wordt, komt door een oproep van de populaire zakenman Mohamed Ali. In YouTube-filmpjes gaat hij tekeer tegen de president en de corruptie in het leger en de overheid. Ali woont in Spanje.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een man die zijn vriendin deze week onder water ten huwelijk heeft gevraagd, overleefde dat niet. Het koppel verbleef in een luxe-resort op Pemba, een eiland voor de kust van Tanzania. Ze hadden een kamer geboekt die deels onder water ligt, zo'n 250 meter uit de kust.

Op de derde dag van hun verblijf wilde de Amerikaanse man zijn vriendin verrassen met een speciaal huwelijksaanzoek. Met flippers aan en een duikbril op, maar zonder zuurstofflessen dook hij naar de buitenkant van het raam.

De man drukte een briefje tegen het raam waarop stond dat hij adem tekort kwam om te vertellen hoeveel hij van haar hield. Uit zijn zwembroek haalde hij een verlovingsring. Daarna zwom hij weg. "Je kwam nooit meer boven, dus je hebt niet kunnen horen wat ik zou zeggen", vertelt Antoine in een Facebookpost. "Ja! Ja! Een miljoen keer ja!"

Fijne dag!

STER reclame