Facebook

Een man die zijn vriendin deze week onder water ten huwelijk heeft gevraagd, overleefde dat niet. Hij verdronk voordat ze haar ja-woord kon uitspreken.

Het koppel verbleef in een luxe-resort op Pemba, een eiland ten noorden van Zanzibar, voor de kust van Tanzania. Ze hadden een kamer geboekt die deels onder water ligt, zo'n 250 meter uit de kust.

Op de derde dag van hun verblijf wilde de Amerikaan Steven Weber zijn vriendin Kenesha Antoine verrassen met een speciaal huwelijksaanzoek. Met flippers aan en een duikbril op, maar zonder zuurstofflessen dook hij naar de buitenkant van het raam. Zijn vriendin filmde het tafereel vanuit de hotelkamer.

'Miljoen keer ja'

De man drukte een briefje tegen het raam waarop stond dat hij adem tekort kwam om te vertellen hoeveel hij van haar hield. Uit zijn zwembroek haalde hij een verlovingsring. Daarna zwom hij weg.

"Je kwam nooit meer boven, dus je hebt niet kunnen horen wat ik zou zeggen", vertelt Antoine in een Facebookpost. "Ja! Ja! Een miljoen keer ja!"

De eigenaar van het resort zegt tegen de BBC dat het toegesnelde personeel niets meer voor het slachtoffer kon betekenen.

Archiefbeeld van de kamer die deels onder water is The Manta Resort

STER reclame