Nederlandse honkballers verslaan Zuid-Afrika op OKT Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse honkballers hebben op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Italië een eenvoudige zege geboekt op Zuid-Afrika. De ploeg van coach Evert-Jan 't Hoen won in Bologna met 7-1.

Oranje kwam nooit in de problemen. Na honkslagen van Sicnarf Loopstok en Yurendell Decaster stond het al snel 2-0, waarna Nederland mede dankzij een homerun van Sharlon Schoop in de derde inning al op 6-1 kwam.

Startend werper Donny Breek had het nog wel lastig en werd na twee innings afgelost.

Tsjechië schiet Oranje te hulp

In Italië staat één olympisch ticket voor Tokio op het spel voor de winnaar van het toernooi. De nummer twee krijgt later een herkansing op een tweede OKT.

Oranje staat nu tweede en zou dus naast een ticket grijpen, maar maakt toch nog altijd kans om zich dit toernooi al te plaatsen voor de Spelen. Dan moet zondag wel gewonnen worden van Italië én moet koploper Israël zich laten verrassen door Zuid-Afrika, dat tot dusverre alle wedstrijden verloor.

Ook om zich te kwalificeren voor het volgende OKT, moet Nederland winnen van Italië, omdat het gastland anders op basis van onderling resultaat de tweede plaats overneemt.

Stand OKT honkbal

Land Wedstrijden Punten
Israël 4 6
Nederland 4 6
Tsjechië 4 4
Italië 4 4
Spanje 4 4
Zuid-Afrika 4 0

STER reclame