Brouwer/Meeuwsen loopt OS-ticket mis

Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer zijn er in China niet in geslaagd een olympisch ticket voor Nederland in de wacht te slepen. Het duo verloor in de eindstrijd van het OKT in Haiyang van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo: 21-17 en 21-19.

De beachvolleyballers krijgen komende zomer nog een kans zich te plaatsen. Dan volgt in Nederland nog een olympisch kwalificatietoernooi.

Brouwer/Meeuwsen verloor zaterdag zijn laatste pouleduel, maar was al zeker van een plaats in de finale. Daarin waren de winnaars van olympisch zilver in 2016 net iets te sterk voor de winnaars van olympisch brons.

OKT Eindhoven

Het was een van de twee finales in Haiyang waarin de deelnemende beachvolleybalkoppels een eerste startbewijs voor hun land konden pakken. Op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 worden verder vijftien koppels aangewezen. Andere tickets worden verdeeld tijdens continentale OKT's, onder meer in Eindhoven.

Bij de vrouwen strandden Sanne Keizer en Madelein Meppelink in de tweede groepsfase. Zij staan voorlopig, net als Joy Stubbe en Marleen van Iersel, net bij de beste vijftien koppels op de olympische ranglijst.

STER reclame