NOS Sport

Honkballers winnen van Spanje, maar plaatsing voor Spelen verder weg

Honkballers doen plicht en winnen van Spanje

De Nederlandse honkballers hebben hun derde duel op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Italië met 6-2 gewonnen van Spanje. Door de winst van Israël op de Italianen is het olympisch ticket op dit toernooi echter vrijwel uit zicht.

Mede door een tweehonkslag van Yurendell de Caster kwam Oranje al in de tweede inning op een 3-0 voorsprong. Vervolgens speelde de slagploeg lange tijd weinig klaar.

De Spaanse pitchers blonken zeker niet uit in accuratesse, maar pas in de zevende inning werd daarvan geprofiteerd. De inmiddels 44-jarige startend werper Rob Cordemans hield Spanje vijf innings in toom, waarna reliever Lars Huijer en closer Juan Carlos Sulbaran de klus klaarden.

Tweede plek

Ondanks de overwinning op Spanje lijkt het behalen van een olympisch ticket ver weg. Alleen de nummer een van de poule, momenteel Israël, plaatst zich voor Tokio 2020. De Israëliërs wonnen hun duel vrijdagavond gemakkelijk met 8-2 van Italië.

Het is voor Nederland wel belangrijk om tweede te worden in de groep. Dan krijgt Oranje namelijk in maart een herkansing op een tweede OKT. Oranje staat nu derde in de groep, achter Italië.

De honkballers nemen het nog op tegen Zuid-Afrika (zaterdag) en Italië (zondag).

Stand OKT in Parma en Bologna

Land Wedstrijden Punten
Israël 3 6
Italië 3 4
Nederland 3 4
Spanje 3 2
Tsjechië 3 2
Zuid-Afrika 3 0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl