Ralf Seuntjens maakt zijn misser goed met de 3-0

Seuntjens blundert zonder gevolgen, Van Hooijdonk flikt het weer voor NAC

Ralf Seuntjens zorgde vrijdagavond tijdens speelronde zeven in de eerste divisie voor het opmerkelijkste moment, in de wedstrijd van De Graafschap tegen FC Eindhoven. De aanvoerder miste een enorme kans voor open doel, maar zag die misser ook zonder gevolgen blijven. De Graafschap versloeg Eindhoven namelijk alsnog met ruime cijfers (4-0).

Het was niet de avond van 'Seun of God', zoals de bijnaam van de gewezen doelpuntenmachine in Venlo luidde. Ook een volley in kansrijke positie wist hij op knullige wijze te verprutsen, maar de goals konden na al deze grote kansen uiteindelijk toch niet uitblijven.

Mohamed Hamdaoui met een fraaie kopbal en Gregor Breinburg met een droge knal zorgden voor de ruststand, waarna Seuntjens zich in de tweede helft herpakte met een prachtige trap in de verre hoek. Jordy Thomassen krulde er ook nog eentje binnen.

Door de zege blijft De Graafschap koploper.

Van Hooijdonk matchwinner

Sydney van Hooijdonk werd voor de tweede keer in vier dagen matchwinner voor nummer twee NAC Breda, dat een moeizame overwinning boekte in de topper tegen nummer drie Excelsior (2-1).

Na een uur spelen ramde Ivan Ilic de eerste treffer voor de Bredanaars binnen, maar Elías Omarsson zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker namens de Rotterdammers.

Van Hooijdonk bekroonde vervolgens zijn eerste basisplaats in het eerste van NAC door drie minuten voor tijd een gaatje te vinden in de korte hoek. Excelsior verloor daarna ook nog eens Luigi Bruins met direct rood.