Flinke nederlaag voor Oranje-Rood bij thuisdebuut coach Van der Horst

Robert van der Horst heeft in zijn eerste thuiswedstrijd als coach van de hockeyers van Oranje-Rood een gevoelige nederlaag geleden tegen Den Bosch. Vooral in de eerste helft kwamen de Eindhovenaren er niet aan te pas. Dankzij een iets betere tweede helft bleef de schade beperkt tot 2-4.

Beide Brabantse clubs kwamen vorig seizoen slechts een paar punten tekort voor deelname aan de play-offs. Bij Den Bosch werd dat gezien als een bemoedigend signaal, maar voor Oranje-Rood was dat reden om het roer om te gooien.

Na Lucas Judge, Roger van Gent en tussenpaus Toon Siepman kreeg Oranje-Rood afgelopen zomer alweer de vierde hoofdtrainer van het jaar. De verrassende keuze viel op Van der Horst, die kort daarvoor zijn afscheid als hockeyer had bekendgemaakt.

Noud Schoenaker scoorde twee keer tegen Oranje-Rood

Maar ook onder Van der Horst is Oranje-Rood nog op zoek naar stabiliteit. Vorige week verspeelde de ploeg in de openingswedstrijd nog bijna een 4-1 voorsprong tegen Tilburg. Dat liep met een 4-3 zege nog wel goed af, maar in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch ging het flink mis.

Uitgerekend Jelle Galema, voormalig speler van Oranje-Rood, opende al in de vierde minuut de score na een knappe individuele actie. Door doelpunten van Noud Schoenaker (2x) en Joaquin Menini liep Den Bosch nog voor rust uit naar 4-0.

In de tweede helft ging Den Bosch slordiger om met de kansen en overtalsituaties. Door goals van Mink van der Weerden en Thibau Stockbroekx kwam Oranje-Rood nog wel wat in de buurt, maar het slotoffensief leverde niets meer op.