Vrouwen Ajax verslaan landskampioen Twente en lopen uit

Vrouwen FC Twente verliezen kraker van Ajax

In de eredivisie voor vrouwen is landskampioen FC Twente op bezoek bij Ajax tegen een nederlaag aangelopen. De Amsterdammers zegevierden in de kraker met 2-1.

Ajax en FC Twente wonnen de afgelopen jaren de eredivisie voor vrouwen. Vorig jaar werd de ploeg uit Enschede voor de zesde keer landskampioen. In de twee jaren daarvoor ging Ajax met de titel aan de haal.

De Amsterdamse ploeg liet vrijdagavond gelijk zien dat ze de baas wilden zijn in eigen huis. Na vier minuten dachten de vrouwen van Ajax al op voorsprong te komen, maar de treffer van Vanity Lewerissa werd afgekeurd wegens buitenspel.

Van Domselaar wordt verrast

In de loop van de wedstrijd kwam FC Twente beter en beter in de wedstrijd. Toch was het Ajax dat de eerste treffer maakte.

Desiree van Lunteren verraste na een klein halfuur spelen Daphne van Domselaar. De negentienjarige keepster van Twente verwachtte dat Van Lunteren de bal in de linkerbovenhoek zou krullen en was te laat toen ze erachter kwam dat de Ajax-aanvoerster toch voor de rechterhoek koos.

Ajax viert het doelpunt van Desiree van Lunteren

Dankzij een fout aan Ajax' kant kwam FC Twente na rust op gelijke hoogte. Bente Jansen wist de bal aan de Amsterdamse defensie te ontfutselen en maakte gemakkelijk de 1-1.

Maar ook Twente verdedigde bij vlagen slordig en kreeg tien minuten voor tijd de bal niet goed weg uit het eigen strafschopgebied. Eshly Bakker profiteerde van de chaos en zorgde ervoor dat de drie punten toch in Amsterdam bleven.

Ajax en PSV

FC Twente ziet door de nederlaag het gat met Ajax in de eredivisie oplopen naar vier punten. PSV speelde met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag en blijft koploper.

Ajax en PSV hebben weliswaar beide tien punten uit vier duels, maar de Eindhovenaren hebben een beter doelsaldo. FC Twente blijft steken op zes punten en staat derde.