Van Bommel over topper: 'Ajax zal weinig gaan veranderen'

Voor PSV-trainer Mark van Bommel is Ajax komende zondag (16.45 uur) favoriet in de topper in Eindhoven. "Dat was vorig seizoen ook zo (PSV won toen met 3-0, red.). Al zal het dicht bij elkaar liggen", zei hij.

Van Bommel denkt een beeld te hebben wat de tactische plannen van Ajax zullen zijn. "Ik denk dat Ajax niet veel anders gaat doen dan wat ze normaal doen", aldus de coach.

De coach beschikt naar eigen zeggen over een selectie die ongeschonden uit de gewonnen Europese strijd met Sporting Portugal (3-2) is gekomen.

Hij meldde tevens dat de kans aanwezig is dat de lang geblesseerden Ibrahim Afellay en Ryan Thomas zondag bij de selectie zitten. De twee speelden deze week mee in een oefenduel van Jong PSV. Van Bommel beslist zaterdag of Érick Gutriérrez voldoende is hersteld van een handblessure.

Van Bommel luistert naar analyse De Mos

In de volgestroomde persruimte van PSV bleek dat ook oud-trainer en voetbalanalyticus Aad de Mos de moeite had genomen om naar de Herdgang te komen.

Bekijk hieronder het fragment waarin De Mos tussen de journalist het woord neemt:

Van Bommel luistert aandachtig naar PSV-analyse De Mos

De twee hadden tijdens de persconferentie een vermakelijk onderonsje van een minuut of vijf, waarbij Van Bommel soms aandachtig naar de mening van De Mos aan het luisteren was.

'Cowboys? Zolang we maar winnen'

Ajax-trainer Erik ten Hag betitelde PSV vandaag tijdens zijn persconferentie als "een blok van zes verdedigers met vier cowboys voorop".

Van Bommel was het daarmee niet eens. "Nee wij zijn een team", zei de Limburger, die met een glimlach vervolgde: "Voorin zijn het wel cowboys, ja. Ach zolang als wij winnen maakt het mij niet uit hoe. Dat we voorin heel spectaculaire kwaliteiten hebben klopt. Het is soms echt genieten."

STER reclame