Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen in Kamer Tweede Kamer

De ministers Grapperhaus en Van Nieuwenhuizen hebben begrip voor de kritiek die ze gisteren kregen omdat ze in de Tweede Kamer naar een voetbalwedstrijd zaten te kijken.

Terwijl premier Rutte aan het woord was tijdens het slot van de Algemene Politieke Beschouwingen, keken de ministers van Justitie en Infrastructuur enige tijd op een tablet naar de wedstrijd Rangers-Feyenoord, bleek uit beelden. Veel mensen vonden dat ongepast.

Grapperhaus zei vanmorgen dat hij zijn excuses heeft aangeboden aan Rutte. Hij erkende dat hij "op enig moment toch een stukje van Feyenoord heeft zitten kijken". Grapperhaus nam Van Nieuwenhuizen in bescherming. Volgens hem heeft hij haar aangestoken.

Van Nieuwenhuizen zelf zei vanmorgen dat ze dit niet meer zal doen en dat ze zich kan voorstellen dat mensen dit gek vinden:

Van Nieuwenhuizen kijkt niet meer naar voetbal in Kamer

Rutte reageerde vanmiddag laconiek op de kwestie. Hij benadrukte dat alle bewindslieden urenlang in de Kamer zitten: "Laten we het niet te groot maken. Het is toch niet zo dat we daar juichend met zijn allen rond een laptop naar een voetbalwedstrijd zitten te kijken. Iedereen zit daar op zijn telefoon zijn post en zijn mails bij te werken."

Van de premier had Grapperhaus helemaal geen excuus hoeven aan te bieden. De premier voegde eraan toe dat hij zich zelf ook wel eens schuldig maakt aan dit soort dingen: "Niemand is heilig."

Hij vond de vragen op zijn persconferentie een beetje overdreven:

Premier Rutte heeft er geen problemen mee

STER reclame