Max Verstappen AFP

Max Verstappen is op weg om de ideale afstelling van zijn Red Bull te vinden waarmee hij zondag de Grand Prix van Singapore wil winnen. De Limburger snelde op de eerste en bemoedigende testdag naar de eerste en tweede trainingstijd.

Lewis Hamilton, die vorig jaar in zijn Mercedes de winst greep op het Marina Bay Circuit, en Sebastian Vettel maakten net als Verstappen een prima indruk.

Charles Leclerc, winnaar van de laatste twee grand prixs op respectievelijk Spa en Monza, kon de eerste testsessie niet voltooien door problemen aan de versnellingsbak en eindigde in de tweede sessie als zesde.

Max Verstappen in Singapore AFP

"Ik ben tevreden en de auto voelt prima. Het is een veelbelovend begin van het weekend", zei Verstappen. "Het is nu een kwestie van finetunen, maar de rest zal ook beter worden. Vooral Lewis (Hamilton, red.) is snel."

"Mercedes mogen we sowieso niet uitvlakken", aldus Verstappen. "Het wordt zaterdag in de kwalificatie zeer close, vooral met Hamilton. Al blijft dit een heel lastig circuit om een perfecte ronde neer te zetten."

Vooraan starten

Verstappen beseft dat het op het stratencircuit (23 bochten) van belang is om zondag vooraan te starten. "Dan heb je de race nog een beetje in eigen hand."

Zaterdag om 12.00 uur staat in Singapore de derde vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatie om 15.00 uur.

Uitslag eerste vrije training GP Singapore

STER reclame