Leroy Fer uit z'n frustraties in het duel met Rangers

Slordig Feyenoord gaat ten onder bij Rangers

Feyenoord is de groepsfase van de Europa League begonnen met een nederlaag bij Rangers FC. De Engelsman Sheyi Ojo tekende in de 24ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd.

In een uitverkocht en kolkend Ibrox werden de eerste speldenprikjes nog wel uitgedeeld door Feyenoord. Steven Berghuis, Orkun Kökcü en Sam Larsson waren allen gevaarlijk, maar tot scoren kwamen ze niet.

Toen de Rotterdamse storm enigszins was gaan liggen, kreeg de thuisploeg de beste kans om de score te openen. Edgar Ié beroerde de bal met zijn hand en prompt ging de bal op de stip. Feyenoord kwam goed weg toen aanvoerder James Tavernier de strafschop vervolgens via de paal naast schoot.

Berghuis: 'Waren uiteindelijk niet doelgericht genoeg'

Feyenoord werd daarna overrompeld door Rangers, dat de Rotterdammers steeds meer onder druk zette. Het leverde in de 19de minuut de volgende waarschuwing op toen Scott Arfield de bal vrij kon aannemen in het strafschopgebied en op de binnenkant van de paal knalde.

Niet veel later was het alsnog raak toen Sheyi Ojo van afstand snoeihard uithaalde en de 1-0 op het scorebord zette.

• Getty Images
    De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de woensdag overleden Fernando Ricksen, die zes seizoenen speelde in Schotland.
  • Reuters
    Sheyi Ojo viert zijn treffer tegen Feyenoord

Het lukte Feyenoord maar niet om zich onder de druk van de thuisploeg uit te spelen en het mocht zelfs Kenneth Vermeer danken dat het bij 1-0 bleef. De doelman moest meerdere keren optreden om erger te voorkomen.

Na rust kreeg Feyenoord wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een hele grote kans voor Eric Botteghin. De aanvoerder kopte echter geheel vrijstaand de bal ver naast.

Kans Narsingh op gelijkmaker

De Rotterdammers probeerden de druk op te voeren in de jacht op de gelijkmaker, maar omdat het de slordigheden niet uit het eigen spel wist te halen, bleef Rangers kansen krijgen op de 2-0.

In het restant van de wedstrijd kreeg alleen Luciano Narsingh nog een goede kans op de gelijkmaker, maar daarbij lag Rangers-keeper Allan McGregor in de weg.

Naast een gevaarlijke vrije trap van Jens Toornstra bleven meer kansen uit voor de ploeg van Jaap Stam waardoor de eerste Europese nederlaag van dit seizoen niet meer af te wenden was.

Stam: 'Niet gebracht wat we kunnen brengen'

Stam: 'Aan onszelf te wijten'

"Als wij het eerste doelpunt maken, loopt zo'n wedstrijd heel anders. Dan krijgen zij niet meer die kansen", was de nuchtere analyse van Stam na afloop.

"Uiteindelijk hebben we het aan onszelf te wijten. Uiteindelijk is het zo dat we er meer van verwacht hadden in de eerste helft. In de tweede helft laten we wel zien wat we kunnen. Er lagen momenten in de eerste helft dat je wel kunt voetballen en meer uit kunt halen. Door ons eigen doen we dat niet en dat vind ik jammer."