Romain Grosjean (r) en Kevin Magnussen (l) ook volgend jaar bij Haas

Grosjean ook in 2020 in F1-team Haas, Kubica weg bij Williams

Romain Grosjean rijdt ook volgend jaar voor de Formule 1-renstal Haas. De Fransman heeft zijn contract met een jaar verlengd. Het tweede stoeltje bij Haas is voor Kevin Magnussen, die nog over een contract voor 2020 beschikt.

Voor Grosjean (33) wordt 2020 zijn vijfde seizoen bij Haas. Door zijn magere prestaties dit jaar stond zijn positie wel onder druk.

Keuze

Teambaas Günther Steiner gaf eerder al aan voor 2020 een keuze te maken tussen Grosjean en de Duitser Nico Hülkenberg, die aan het einde van het huidige seizoen vertrekt bij Renault. Uiteindelijk heeft de Fransman de voorkeur gekregen.

"We hebben ervaring nodig in het team en met Romain en Kevin zijn we daarvan verzekerd", lichtte Steiner de keuze voor Grosjean toe.

Kubica weg bij Williams

Robert Kubica verlaat na dit raceseizoen het team van Williams. De 34-jarige Pool maakte in 2019 na een afwezigheid van acht jaar zijn comeback in de Formule 1. In 2011 moest hij noodgedwongen afscheid nemen van de sport nadat hij bij een crash in een rally arm- en handletsel had opgelopen.

De terugkeer werd geen groot succes. Kubica kwam in veertien races tot 1 WK-punt. De Canadese Formule 2-coureur Nicholas Latifi wordt genoemd als opvolger van Kubica.

De routinier dankte het raceteam van Williams via een verklaring op sociale media voor de mogelijkheid zijn comeback in de Formule 1 te hebben kunnen vieren:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl